Samsung Galaxy Watch Active 2
Smartwatches

Samsung Galaxy Watch Active 2

09-10-2019 16:31 Laatste update: 08-11-2019 15:56

De Galaxy Watch Active 2 is op zichzelf een prima smartwatch, en door gebrek aan beter de beste die je voor Android kan krijgen.

'Bij gebrek aan beter' klinkt misschien wat negatief, maar dat is het niet per se. Het zit zo: de lat voor slimme horloges wordt momenteel bepaald door de Apple Watch. Die heeft de lat erg hoog gelegd: op zichzelf een zeer complete smartwatch met de allerbeste integratie met een gekoppelde iPhone. Daar komt het gros van de concurrentie in de verste verte niet bij in de buurt. Maar binnen die concurrentie is zeker wel een uitschieter, en dat is deze Galaxy Watch Active 2.

Samsung zit in een redelijk unieke positie als maker van zowel de chips, het scherm en de software van dit horloge. Alles is daardoor net wat beter op elkaar afgestemd, en dat is te merken. De Watch Active 2 is de fraaiste smartwatch die Samsung tot nu toe heeft gemaakt, met een fel, scherp, rond scherm dat altijd aan staat. Het ontwerp is prachtig slank en minimalistisch, met glas dat tot over de rand doorloopt. Een verademing in een landschap van verder vrij forse, lompe horloges.

De bediening is soepel en bepaalt in grote mate de manier waarop je dit horloge gebruikt. Veeg met je vinger rond het scherm, en je bladert door de verschillende schermen heen. Draai vanaf het thuisscherm tegen de klok in en je komt langs alle notificaties van je telefoon, van WhatsAppjes tot meldingen van je podcast-app. Draai met de klok mee, en je bladert snel langs widgets: agenda, hartslag, weer en tal van sportopties.

Dat werkt allemaal goed, maar daar houdt het ook wel bij op. De Galaxy Watch Active 2 heeft een enorm aanbod wijzerplaten van derden maar is geen horloge dat het moet hebben van zijn helaas nogal karige app-aanbod. Uitzondering is de ingebouwde Spotify-app: download nummers voor tijdens het sporten en laat je telefoon thuis. Al met al doet de Galaxy Watch Active 2 de meeste dingen die je van een smartwatch verlangt, is hij mooi en snel en is de batterijduur prima.

Dit horloge werkt ook in combinatie met een iPhone, toch raden we dat af: neem dan een Apple Watch. Heb je een Samsung-telefoon dan is de stap naar deze Galaxy Watch naadloos, maar ook voor alle andere Android-eigenaren raden we hem warm aan. Kost iets meer stappen bij de installatie, maar dat is eenmalig. De prijs is bovendien netjes: 299 euro voor het 40 millimeter-model, 319 euro voor de 44 millimeter-uitvoering, beide in aluminium. Uitvoeringen in roestvrijstaal zijn 100 euro duurder.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai scherm
  • Minimalistisch ontwerp
  • Snelle prestaties
  • Goede bediening
  • Prettige voelbare klik
  • Fijne Spotify-app
  • Prima batterijduur
  • Installatie vrij omslachtig
  • Sport-apps niet geweldig
  • iOS-functionaliteit beperkt

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.