Bright Stuff: de drie beste smartwatches van dit moment
Bright Stuff

Bright Stuff: de drie beste smartwatches

11 oktober om 07:55
Laatste update: 11 oktober om 15:03

In de nieuwste update van onze koopgids Bright Stuff zijn smartwatches aan de beurt. De horloges zijn al lang geen gimmicky gadgets meer, ze zijn onmisbaar voor wie er eenmaal mee begint.

In onze Bright Stuff-koopgidsen noemen we de drie beste producten in allerlei categorieën, zoals onze favoriete smartphones, koptelefoons, oordoppen, e-bikes en laptops. In elke categorie kiezen we de drie beste producten. De krenten uit de pap die we iedereen aanraden. Producten die we hebben getest of zelf gebruiken omdat ze de beste in hun soort zijn. Die gidsen werken we steeds bij, zodat ze altijd het beste koopadvies geven.

Van wearables naar smartwatches

Dit keer: smartwatches. Tot nu toe heette dat overzicht wearables, omdat er ook fitnesstrackers in zaten. Die sportbandjes zijn inmiddels zo goed en betaalbaar geworden, dat je je nauwelijks nog een buil kan vallen. Blijven over: de smartwatches. Ooit een gimmick voor de nerd die wat te besteden had, maar voor sommigen een vrij onmisbaar verlengstuk van je smartphone.

Het grote voordeel dat elke bezitter van een smartwatch kent: je grijpt minder naar je telefoon. Op je pols zie je immers of het binnenkomende bericht de moeite waard is. Zo nee, dan blijft je telefoon in je zak zitten. Zonder horloge heb je het toestel al in je hand, en voor je het weet ben je weer vijf minuten kwijt op dat ding. Daarnaast is een smartwatch fijn voor het bedienen van muziek, contactloos betalen en het nog nauwkeuriger bijhouden van sport dan met fitnesstrackers.

De beste smartwatches

Klik op de productnamen om onze reviews te lezen.

» Apple Watch Series 5: De beste smartwatch van het moment. Uitstekende kwaliteit, sublieme bediening, het grootste en beste app-aanbod, een prachtig scherm dat altijd aan staat, slimme sportfuncties, Apple Pay. Maar: alleen bruikbaar met een iPhone en met 479 euro niet goedkoop.

» Samsung Galaxy Watch Active 2: De beste keus voor elke Android-gebruiker. Geweldig scherm dat altijd aan staat, prima accuduur, strak ontwerp, mooie wijzerplaten, slimme bediening. Nadeel: het app-aanbod is beperkt. De prijs is een mooie middenmoot: 299 euro.

» Fitbit Versa 2: de beste instap-smartwatch. Geeft berichten van je telefoon door, maar verder ook niet zo gek veel. Wel uitstekende fitness-opties en de grootste batterijduur van allemaal: 4 à 5 dagen is mogelijk. Ook de meest betaalbare van het stel: 199 euro.

Blijf Bright Stuff in de gaten houden voor de beste keuzes in elke productcategorie.

Kijk ook: review Apple Watch Series 5