Dutch Design Week: Robotdier tekent de stemming in de buurt
machine learning

Dutch Design Week: Robotdier tekent de stemming in de buurt

10-10-2019 14:33 Laatste update: 14:33

Robotarm Aiml laat met kunstmatige intelligentie en machine learning zien hoe de stemming in je buurt is.

Aiml is een gevoelig dier. Ze voelt haar omgeving constant aan en reageert op de gemoedstoestand om haar heen. Dat doet ze door alle beschikbare data van de wijk waarin ze is te verwerken tot een tekening. 

In feite is Aiml (animal) geen dier maar een enorme robotarm. Opgesloten in een kooi tekent die arm op spectaculaire wijze graffiti op de muren om haar heen. Maar Aiml is wel daadwerkelijk gevoelig. Aan de hand van data over een wijk van bijvoorbeeld wistudata.nl laat Aiml zien hoe ze de stemming van haar omgeving ervaart, wat ze ziet en hoe ze berichten en bezoekers beoordeelt.

Ook kunnen de bezoekers hier achtergrondinformatie vinden over de manier waarop Aiml kunstmatige intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) inzet om tot haar conclusies te komen.

Aiml is te zien in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Wie daar niet bij kan zijn, kan op aimlmonitor.com volgen hoe de stemming in Eindhoven is. Aiml is vanaf 1 november ook te zien bij Cirque du Data, een interactieve data-show en expositie voor stadslab RAUM.

Bright is op de Dutch Design Week aanwezig en selecteert de beste designvondsten. Niets missen? Abonneer op ons YouTube-kanaal of volg ons op Facebook en Twitter.