© Dyson / Heathcliff O'Malley

Dyson elektrische auto van de baan: niet commercieel levensvatbaar
Dyson

Dyson stopt met het maken van een elektrische auto

10 oktober om 17:31
Laatste update: 10 oktober om 17:52

Stofzuigerfabrikant Dyson stopt met het ontwikkelen van een elektrische auto. In een e-mail aan alle werknemers stelt oprichter James Dyson dat het project niet commercieel levensvatbaar is.

Stofzuigerfabrikant Dyson komt niet meer met een elektrische auto op de markt. Het project was al in een vergevorderd stadium, maar zou niet commercieel levensvatbaar zijn. Dat stelt oprichter James Dyson in een e-mail die naar alle medewerkers van het bedrijf is gestuurd.

Dyson heeft geprobeerd om het project te verkopen, maar dat was niet succesvol. Daarom worden de werkzaamheden rond de auto stopgezet. Het plan was aanvankelijk om de auto in 2021 op de weg te hebben.

Werknemers

"Dit gaat niet om een gefaald product of een gefaald team, voor wie dit nieuws moeilijk om te horen en te verwerken is", stelt Dyson in de e-mail. "Hun prestaties zijn enorm, gezien de schaal en complexiteit van het project."

James Dyson stelt in de brief dat zoveel mogelijk van de werknemers die aan de auto hebben gewerkt, elders in het bedrijf een plek zullen krijgen. 

De investering van 2,5 miljard pond zal nu in andere projecten worden gestopt. Onder andere kunstmatige intelligentie, robotica en batterijen. 

Elektrische Mercedes EQC getest

Volg Bright op YouTube voor meer video's rond auto's en tech