Apple komt met optie om Siri-geschiedenis te wissen
iOS 13.2

Apple komt met optie om Siri-geschiedenis te wissen

11-10-2019 07:45 Laatste update: 15:20

Met een komende update van iOS wordt het mogelijk om de geschiedenis van Siri te wissen en om het delen van audio-opnames stop te zetten.

Apple voegt opties aan iOS toe om de privacy rond spraakassistent Siri te regelen. In de nieuwste bètaversie van iOS 13.2 wordt de functie toegevoegd om de volledige Siri-geschiedenis te wissen. Daarnaast wordt het mogelijk om het verdere delen van audio-opnames stop te zetten.

Deze nieuwe functies komen na een ontdekking van afgelopen zomer. Toen bleek dat mensen meeluisterden met fragmenten die via Siri waren opgenomen, om zo de spraakassistent te verbeteren. Daar zat ook gevoelige informatie tussen.

Na het installeren van iOS 13.2

Zodra iOS 13.2 beschikbaar wordt gemaakt, krijgen gebruikers een melding na de installatie met informatie over deze nieuwe opties. Op dit scherm is het mogelijk om je voor het delen van audiofragmenten af te melden.

In de instellingen van iOS is vervolgens een nieuwe optie te vinden waarmee alle opnames die met Siri zijn gemaakt worden verwijderd. Specifiek gaat het om data verbonden met de iPhone. Data gebruikt voor het verbeteren van Siri wordt niet verwijderd.

Kijk ook: hoe goed zijn de camera's van de iPhone 11 Pro?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s