'Apple stopt vanaf 2022 eigen 5G-modems in iPhones'
Weg Qualcomm

'Apple stopt vanaf 2022 eigen 5G-modems in iPhones'

12-10-2019 07:39 Laatste update: 07:49

Apple zou vanaf 2022 eigen 5G-modems voor de iPhone willen maken. De techgigant zou dan minder afhankelijk zijn van fabrikanten zoals Qualcomm.

Dat vertelt een anonieme bron aan Fast Company. De modems worden waarschijnlijk gemaakt door de modemtak van Intel, die Apple afgelopen zomer heeft overgenomen.

Het is nog de vraag of Apple het ook redt om in 2022 eigen modems te maken. De hardware moet namelijk nog worden gemaakt en getest. Zodra Apple het onderdeel heeft, duurt het ook nog lange tijd om deze door alle instanties goedgekeurd te krijgen.

Apple zou zijn eigen modem op termijn in de chip van de iPhone willen verwerken. Hierdoor maakt het bedrijf één algemeen onderdeel, waarbij het modem ook directer kan communiceren met bijvoorbeeld de processor.

5G in 2020

De iPhone zou wel een paar jaar eerder 5G ondersteunen: volgens eerdere geruchten krijgt de iPhone van volgend jaar al een 5G-modem van Qualcomm.

De verhoudingen tussen Apple en Qualcomm zijn al een tijdje ongemakkelijk. De bedrijven stonden recent nog tegenover elkaar in de rechtbank over een grote patentruzie, die in april dit jaar werd geschikt

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's