Dit masker ademt seks
Adem in, adem uit

Dit masker ademt seks

12-10-2019 16:42 Laatste update: 18-10-2019 15:48

Stress, of opgefokt? Adem in, adem uit, en je wordt vanzelf rustiger. Dat je met je ademhaling je lichaam en geest manipuleert is bekend van yoga, maar ook van apps met ademhalingsoefeningen. De headset Masque laat je anders ademhalen waardoor je bijvoorbeeld zin in seks krijgt.

Masque is een interactieve wearable en psycho-akoestisch systeem dat met valse auditieve feedback je ademhaling manipuleert. Daardoor verandert ook de perceptie van de drager. Door met opzet dat wat jij hoort als je eigen ademhaling te veranderen, veroorzaakt Masque een andere stemming en daarbij horend gedrag.

Wie Masque opzet, hoort gesynchroniseerde ademhalingsgeluiden waarvan je denkt dat het je eigen ademhaling is. Je lichaam zal op natuurlijke wijze op deze synthetische lichaamssignalen reageren. Zo kun je een ontspannen, opgewonden of geil gevoel afdwingen.

Aan het masker zit een chip die direct onder de neus digitaal de temperatuur meet en daaruit concludeert wat je ademhalingstempo is. Het aangepaste geluid van je ademhaling wordt niet via een geluidsspeaker op je oren aan je teruggegeven, maar via geleiding met je schedel. Deze headset laat je dus alles om je heen gewoon horen. 

De headset is ontwikkeld aan het coole MITlab. Maker Xin Liu brengt haar masker naar Nederland. Vanaf 18 oktober is Masque te zien op de Dutch Design Week bij Manifestations SuperPowers. Vanaf 30 oktober tot 22 december is het te zien bij IMPAKT Festival in Utrecht.

Bright selecteert het beste van de Dutch Design Week. Niets missen? Abonneer op ons YouTube-kanaal of volg ons op Facebook en Twitter.