Oppo Reno2: deze smartphone vervangt je actiecamera
Van onze partner Oppo

Oppo Reno2: deze smartphone vervangt je actiecamera

23-10-2019 09:22 Laatste update: 24-10-2019 13:43

De nieuwe OPPO Reno2 heeft niet alleen een vernuftige popup-selfiecamera, maar ook 5 keer zoomen zonder kwaliteitsverlies en de Ultra Steady-beeldstabilisatie. Helm op en gaan, dus.

De OPPO Reno2 bouwt voort op de vorige Reno-telefoon. De Reno2 heeft ook een vernuftige haaienvin-selfiecamera, die binnen 0,8 seconden uit de bovenkant van het scherm schuift. Hierdoor heb je een 6,5 inch scherm, zonder uitsparingen voor de selfiecamera en met vrijwel geen schermranden. Bekijk onze video over de Reno2:

Fotografie

Ook focust de Reno2 zich weer helemaal op de fotografie. Het toestel heeft een groothoeklens van 8 megapixel, een hoofdcamera van 48 megapixel en een telelens om twee keer optisch mee te zoomen van 13 megapixel. Er zit ook nog een monolens op van 2 megapixel voor het maken van portretfoto’s.

De combinatie van lenzen kan tot 5 keer hybride zoomen, dus zonder kwaliteitsverlies. Ook is de nachtfotografie verbeterd.

Ultra Steady

Maar de meest bijzondere nieuwe functie op de Reno2 is de Ultra Steady-beeldstabilisatie. Het gaat om een combinatie van optische beeldstabilisatie (OIS) en elektronische beeldstabilisatie (EIS), wat ervoor zorgt dat de telefoon bijna een actiecamera wordt.

Prijs en Reno2 Z

Verder zijn de specificaties van de telefoon behoorlijk hoog: 8 GB ram, 256 GB geheugen, de Qualcomm Snapdragon 730G, een 6,5 inch oled-scherm en een 4000 mAh-accu die snel oplaadt en waarmee je makkelijk de hele dag haalt. Het toestel kost 499 euro. 

Ook komt er nog de Reno2 Z uit, met een iets andere popup-selfiecamera en een klein stapje terug in de specificaties, maar met 349 euro zelfs nog iets voordeliger geprijsd dan de Reno2.

Beide telefoons zijn vanaf 18 oktober te koop via T-Mobile, Media Markt, Belsimpel, Coolblue, Tele2, Ben en Mobiel.nl.

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews

In samenwerking met Oppo

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s