Samsung geeft probleem beveiliging vingerscanner S10 toe
Nog geen oplossing

Samsung geeft probleem beveiliging vingerscanner S10 toe

17-10-2019 14:33 Laatste update: 16:38

Samsung belooft een probleem met de beveiliging van de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 op te lossen via een update. De scanner laat vreemde vingers de telefoon ontgrendelen. Dat gebeurt als sommige screenprotectors op het toestel geplakt zitten.

Het probleem kwam eerder deze week aan het licht toen een vrouw haar Galaxy S10 beplakte met een schermbeschermer van zo'n 3 euro, gekocht op Ebay. Vervolgens was het voor iedereen mogelijk om de vingerafdrukscanner te foppen, vertelde de vrouw aan Britse media.

Samsung erkent tegenover persbureau Reuters de fout en laat weten snel met een oplossing te komen. "Het probleem kan voorkomen wanneer patronen van sommige schermbeschermers van silicone telefoonhoesjes herkend worden bij het inscannen van de vingerafdrukken."

De Samsung Galaxy S10 is een van de meest verkochte smartphones van dit jaar. In Nederland verkocht Samsung binnen drie maanden al honderdduizend exemplaren van de S10, die in drie versies op de markt is gekomen.

3D-geprinte vinger

Eerder bleek al dat de vingerafdrukscanner, die werkt via een ultrasonische sensor, te foppen was met een 3D-geprinte vinger. De telefoon is ook uitgerust met een gezichtsscanner voor het ontgrendelen, maar die was ook niet helemaal veilig.

Voor de Zuid-Koreaanse bank KaKaobank was dit genoeg reden om klanten te adviseren de ouderwetse pincode te gebruiken voor deze populaire telefoon. Samsung houdt het op het advies dat eigenaren alleen officiële Samsung-accessoires moeten gebruiken.

Kijk ook: review Samsung Galaxy S10+

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews