Google-zusterbedrijf gestart met dronebezorgingen in VS
Wing

Google-zusterbedrijf gestart met dronebezorgingen in VS

21-10-2019 11:19 Laatste update: 16:26

Wing, net als Google onderdeel van Alphabet, bezorgt als eerste bedrijf in de VS nu met drones pakketjes bij consumenten thuis.

Wing, dat onlangs toestemming kreeg voor dronebezorgingen van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA, heeft de eerste bestellingen per drones afgeleverd bij consumenten. Wing werkt voor de droneleveringen in de staat Virginia samen met koeriersbedrijf FedEx, drogisterijketen Walgreens en de lokale winkelketen Sugar Magnolia.

De eerste inwoners van het stadje Christiansburg plaatsten vrijdag via de Wing-app bestellingen die per drone bezorgd werden. Zo bestelden ze onder andere snoepgoed en gezondheidsproducten, zoals verband, pijnstillers en hoesttabletten. Een Wing-medewerker plaatst de bestellingen in een kleine kartonnen doos die hij op grond zet en met een lijntje vasthaakt aan de drone.

De drone hijst de kartonnen doos op en vliegt naar zijn bestemming. Een paar minuten later laat de drone de doos bij het huis van de klant aan de lijn zakken tot op de oprit of in de tuin.

Tot 10 kilometer ver

De bezorgdrone van Wing is een combinatie van een vliegtuigje en een helikopter. De drone heeft zowel vleugels en twee voorwaarts gerichte motoren als twaalf verticale motoren om als een helikopter stationair in de lucht te zweven voor het ophalen en afleveren van het pakketje. 

De drone vliegt pakketjes tot anderhalf kilo zwaar met een snelheid van maximaal 113 kilometer per uur naar een bestemming die maximaal 10 kilometer ver weg ligt. Een computer op grond berekent met weerdata de beste vluchtroute en stuurt deze naar de drone. Getrainde piloten houden de vluchten in de gaten. 

80.000 testvluchten

In drie jaar tijd heeft Wing ruim 80.000 testvluchten gemaakt om de drones veilig te kunnen laten bezorgen. De bezorgdrones ontlasten niet alleen het milieu, maar zorgen ook voor minder verkeer op de weg.

Wing levert al langer boodschappen per drones in Finland en Australië

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s