© Google

'Google Home-speakers kapot door software-update'
Hé? Google?

'Google Home-speakers kapot door software-update'

23-10-2019 07:41 Laatste update: 08:03

Een aantal Google Home-speakers lijkt kapot te gaan bij het installeren van een software-update.

Dat blijkt uit een groeiend aantal meldingen in de afgelopen weken, aldus Android Police. Getroffen gebruikers zouden hun beklag doen op onder andere Googles ondersteuningsforum en op Reddit.

Tijdens het installeren van een update zouden de vier lampjes bovenop de Google Home-speaker gaan branden. Bij sommige gebruikers blijven die definitief aan staan en is de speaker daardoor onbruikbaar. 

In een aantal gevallen is het probleem opgelost nadat ze de stroomverbinding tijdelijk is verbroken, maar anderen zeggen dat de bug hierna voortzet. De Google Home is hierdoor in feite onbruikbaar geworden.

Home en Home Mini

Bezitters van zowel een Google Home als een Home Mini zouden last hebben van de updatebug. Op 28 september zei Google het probleem te onderzoeken, maar sindsdien heeft het bedrijf niks meer bekendgemaakt.

Amerikaanse gebruikers zeggen dat ze hun kapotte slimme speakers niet bij Google kunnen ruilen. Volgens de zoekgigant is de garantie op het apparaat verlopen, terwijl de gedupeerden de schuld bij Google zelf leggen.

Review: Google Home Hub

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Luister naar het technieuws via Google Assistent en WhatsApp.