Netflix gaat delen accounts misschien toch inperken
Maatregelen

Netflix gaat delen accounts misschien toch inperken

23-10-2019 09:51 Laatste update: 15:00

Netflix kijkt hoe het onderling delen van accounts "op een zo vriendelijk mogelijke wijze" kan worden ingeperkt.

Dat vertelt financieel directeur Spencer Neumann in een interview met Mobile Syrup, na het presenteren van de meest recente kwartaalcijfers. 

De topman werd gevraagd naar wat Netflix wil doen tegen gebruikers die hun wachtwoorden met elkaar delen. "We blijven dit nauw in de gaten houden", vertelde hij. "En we blijven zoeken naar de meest consumentvriendelijke manieren om hier iets tegen te doen."

Wat de topman precies bedoelt met een "consumentvriendelijke manieren", is niet duidelijk. Hij wil op het moment nog geen maatregelen tegen accountdelers aankondigen.

Accounts delen

Netflix-gebruikers kunnen op een onbeperkt aantal apparaten inloggen. Eén account kan slechts een aantal streams tegelijkertijd afspelen, afhankelijk van hoeveel je per maand betaalt.

Sommige gebruikers delen hun wachtwoorden en abonnementskosten onderling. Een abonnement dat twee streams tegelijk kan afspelen, kost dan maar de helft als je hem met een vriend deelt.

Gedoogd

Tot nu toe heeft Netflix die vorm van accountdeling altijd gedoogd. In 2016 zei CEO Reed Hastings nog dat hij het prima vindt als abonnees dit doen.

Dit weten we over Disney+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's