Met deze drone wil Uber maaltijden bezorgen
Uber Eats

Met deze drone wil Uber maaltijden bezorgen

29-10-2019 17:13 Laatste update: 30-10-2019 16:48

Bastiaan Vroegop

Taxidienst Uber heeft de drone getoond waarmee het bedrijf zijn maaltijdbestellingen wil gaan afleveren.

Uber toonde de drone tijdens de Forbes Under 30-conferentie in Detroit. Het bedrijf zegt al langer drones voor bestellingen in te willen zetten.

De drone zal worden gebruikt voor de Uber Eats-bezorgdienst. Aan het einde van het jaar wordt de vliegmachine in het Amerikaanse San Diego gebruikt om leveringen te maken. Dat is vooral een technische test: pas vanaf volgende zomer hoopt Uber zijn droneprogramma voor voedsel in San Diego uit te breiden.

Volgens Uber heeft de drone ruimte voor maximaal een tweepersoonsmaaltijd. Hij vliegt rond met zes rotoren en moet vluchten van idealiter acht minuten maken. Daar is het in- en uitladen van de drone bij gerekend. 

Drie keer tien kilometer

De bezorgingen moeten wel van nabij komen, want in totaal kan hij voor 30 kilometer vliegen. Tien daarvan vliegt hij van de bezorgdienst naar een restaurant, nog eens tien wordt afgelegd richting de klant en met de laatste tien kilometer gaat hij terug naar huis.

Op het moment staat de dronetest alleen gepland voor de Verenigde Staten. De luchtvaartautoriteit in dat land kende recent nog twee vergunningen toe aan Google-dochter Wing en UPS, waardoor ze allebei commerciële vluchten met drones mogen maken.

Deze drone vliegt hoger, langer en sneller dan die van jou

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s