Apple zet eerste stap richting abonnement op iPhones
Apple Card

Apple zet eerste stap richting abonnement op iPhones

31-10-2019 09:01 Laatste update: 09:29

Apple zet de eerste stap richting een abonnementsdienst op iPhones, maar bevestigt zo'n dienst nog niet.

Muziek, films en software maar ook boodschappen, fietsen, auto's en zelfs Sonos-speakers zijn inmiddels als maandelijks abonnement beschikbaar. Waarom dan geen abonnement op de iPhone en alles wat daar bij hoort, zoals iCloud, Apple Music en Apple Arcade?

Tim Cook kreeg die vraag na de bekendmaking van de nieuwste kwartaalcijfers van Apple. "Wat betreft hardware als een service of bundel, zijn er nu al klanten die het zo zien omdat ze upgrade-abonnementen hebben", zegt Cook. Hij wijst op de abonnementen die klanten in de VS kunnen nemen, waarbij zij voor een vast bedrag per maand elk jaar de nieuwste iPhone krijgen.

Makkelijker maken

"We willen het steeds simpeler en simpeler voor mensen maken om dit soort dingen maandelijks te financieren. We weten dat er veel gebruikers zijn die zo'n type terugkerende betaling willen, en we willen dat veel makkelijker maken dan het nu is", zegt Cook.

De Apple-ceo verwijst daarbij naar een nieuw aangekondigde functie van de creditcard die Apple in de VS uitgeeft. Met die Apple Card kunnen gebruikers later dit jaar een iPhone op afbetaling kopen, tegen 0 procent rente in 24 maanden.

Bundels van diensten

Apple onderhandelt ook met muziekpartijen over het aanbieden van een all-in-one-abonnement met zijn muziekdienst Apple Music en onder andere de nieuwe streamingdienst Apple TV+.

Mensen die recent een iPhone, iPad, Mac, Apple TV of iPod Touch hebben gekocht krijgen al een jaar lang gratis toegang tot Apple TV+. Ook krijgen studenten binnenkort gratis Apple TV+ bij een abonnement op Apple Music. 

Eerste indruk: AirPods Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's