© Apple

Videodienst Apple TV+ vanaf nu te bekijken
Tot een jaar gratis

Videodienst Apple TV+ vanaf nu te bekijken

01-11-2019 11:21 Laatste update: 20:06

De videodienst Apple TV+ is sinds vrijdagochtend te gebruiken. Klanten kunnen soms tot een jaar gratis kijken.

Eerste indruk: Apple TV+

Apple TV+ start met een klein aanbod series, die speciaal door Apple voor de dienst ontwikkeld zijn. De post-apocalyptische dramaserie See met Jason Momoa en Alfre Woodard, speelt zich 600 jaar in de toekomst af. De mensheid is blind, en zicht is ene mythe geworden. Maar wat als er plots toch iemand kan zien?

De comedyserie The Morning Show met Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell, draait om een Amerikaanse ochtendnieuwsshow waarbij zich een metoo-schandaal voltrekt. De serie Dickinson belooft een donker maar humoristisch coming-of-ageverhaal gezien door de ogen van de dichteres Emily Dickinson.

Nog geen bingewatchen

De sciencefiction-serie For All Mankind, van Ronald D. Moore (Battlestar Galactica), draait om een wereld waarin de VS en Rusland na de maanlanding nooit zijn gestopt met hun ruimterace. Ze blijven wedlopen en willen verder dan de maan. 

Er zijn ook kinderseries: Snoopy in Space en Helpsters, van de makers van Sesamstraat. Verder zijn er natuurdocumentaire The Elephant Queen en tienerdrama Ghostwriter.

De series bieden elk drie eerste afleveringen, en worden vanaf volgende week welke week aangevuld met een nieuwe aflevering. Apple kiest daarmee een andere insteek dan bijvoorbeeld Netflix, dat van zijn meeste series alle afleveringen in één keer online zet.

Gratis voor sommige gebruikers

Apple TV+ kost normaal gesproken 5 euro per maand of 50 euro per jaar. Voor iedereen is er een gratis proefperiode van 7 dagen. De eerste twee afleveringen van elke serie zijn ook zonder (proef)abonnement te bekijken in de Apple TV-app op iOS, Apple TV of Mac.

Klanten die onlangs een nieuw Apple-product hebben gekocht, kunnen een jaar lang gratis kijken. Het gaat om klanten die op 10 september of later hun nieuwe iPhone, iPad, iPod, Mac of Apple TV hebben geactiveerd.

De dienst is via alle bovenstaande Apple-apparaten te bekijken. Daarnaast kan er via de browser worden gekeken, op tv.apple.com en via sommige tv's van Samsung of LG uit 2018 en 2019, met ondersteuning voor AirPlay 2. Sony voegt AirPlay 2 later dit jaar toe.

Disney+

Op 12 november start Disney met zijn streamingdienst Disney+, die 7 euro per maand of 70 euro per jaar kost. Disney biedt de videodienst in Nederland als testland gratis aan tot de introductiedatum. 

Volg Bright op YouTube voor onze eerste indruk van Apple TV+