Cannondale lanceert drie nieuwe e-bikes
Voor stad en land

Cannondale lanceert drie nieuwe e-bikes

04-11-2019 17:54 Laatste update: 18:08

Fietsfabrikant Cannondale heeft drie nieuwe e-bikes aangekondigd: de elektrische stadsfiets Canvas Neo, de trekking e-bike Tesoro Neo X en Treadwell Neo, de elektrische variant van de sportief ogende hybride Treadwell.

Cannondale beschrijft de Canvas NEO als een comfortabele e-bike voor in de stad. Ondanks dat het frame een mountainbike-ontwerp heeft, zit je toch rechtop zodat je een goed overzicht over het verkeer hebt.   

De Canvas NEO is verkrijgbaar in een standaard variant met bovenbuis of unisex met een lage instap. De grote 29 inch wielen met Schwalbe G-One Speed-banden dragen bij het aan het comfort, omdat ze goed de oneffenheden in het wegdek absorberen.

De Canvas NEO wordt aangedreven door een 250W Bosch-middenmotor (Performance Line) en een 500 Wh Bosch PowerTube-accu. Standaard zijn de modellen uitgerust met verlichting, een kleine bagagedrager, spatborden en een uitklapstandaard. Afhankelijk van het type motor kosten de Canvas NEO's tussen de 3399 en 3799 euro.

Cannondale Canvas Neo

De Tesoro Neo X is de SUV onder de e-bikes van Cannondale. Het herontworpen frame huist de Bosch Performance Line-motoren waarvan het Neo X 1-topmodel de Bosch Performance Line CX-middenmotor heeft. Alle drie de modellen zijn uitgerust met de 500Wh Borsch PowerTube-accu. De drie modellen zijn ieder in een standaard variant met bovenbuis of een lage instap unisex variant te verkrijgen. Net zoals de Canvas NEO worden deze e-bikes ook uitgerust 29 inch wielen en standaard uitrusting zoals spatborden en meer.

Uniek aan de X1 en X2 is dat ze voorbereid zijn op een tweede accu. De bedrading is reeds in het frame weggewerkt. Met een tweede accu zijn de NEO X e-bikes ideaal om lange fietstochten te maken. De prijzen van de Neo X-fietsen starten bij 2999 euro. De X2 kost 3499 euro, maar die heeft dan ook een CX motor, net zoals de 3999 euro kostende X3, die nog een aantal extra's heeft zoals de Bosch Kiox-scherm en hogere kwaliteit Shimano-onderdelen.

De Threadwell NEO is de elektrische variant van de Treadwell-fiets die eerder dit jaar geïntroduceerd werd. Deze wijkt af van de meeste Cannondale e-bikes door de keuze van een de X35-achterwielmotor van Mahle ebikemotion. Deze motor kent slechts drie ondersteuningsstanden. 

Via een verlichte schakelaar in de bovenbuis bedien je onder andere de ondersteuningsstanden maar ook de verlichting. De Treadwells zijn uitgerust met de nieuwe Cannondale-wielsensor en de IntelliMount-stuurpen waarmee je makkelijk je smartphone op het stuur kan monteren. De wielsensor stuurt draadloos via bluetooth of ANT+-data zoals snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en bespaarde CO2-uitstoot naar de Cannondale-app op je smartphone.

Ook de Treadwells zijn in verscheidene modellen, standaard bovenbuis of unisex lage instapvarianten verkrijgbaar. De prijzen zijn 1999 euro en 2299 euro.

Review: e-bike Cannondale Tesoro Neo X 1

Binnenkort testen we meer nieuwe e-bikes. Volg het Bright YouTube-kanaal.

Al onze updates over elektrische fietsen.