Met Super Stickers verdienen YouTubers meer geld aan fans
YouTube

Met Super Stickers verdienen YouTubers meer geld aan fans

05-11-2019 18:21 Laatste update: 18:21

YouTube geeft videomakers een nieuwe manier om geld te verdienen aan hun fans via Super Stickers. Kijkers betalen om via een bewegend plaatje extra op te vallen in een livechat.

YouTube rolt vandaag Super Stickers uit, een nieuwe manier voor videomakers om geld te verdienen aan hun kijkers. Deze fans betalen enkele euro om een bewegend plaatje in een livechat te plaatsen om zo op te vallen. 

Super Stickers zijn een soort uitbreiding van Super Chat. Daarmee kunnen kijkers voor een beetje geld hun bericht een kleur geven en bovenin de chat vastzetten. Super Chat is volgens YouTube al door meer dan 100.000 kanalen gebruikt, waarbij sommige makers meer dan 400 dollar per minuut verdienen. 

De Super Stickers zijn in verschillende categorieën te koop, zoals muziek, games, mode en eten. Aanvankelijk zijn er acht verschillende Super Sticker-verzamelingen met onder andere een nijlpaard, een hond die aan vechtsport doet en citroenen. De stickers zijn nog niet in het Nederlands vertaald, maar de komende dagen wel te gebruiken voor kanalen met meer dan duizend abonnees. 

Reclamevrij YouTube kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's