Facebook Pay

Facebook Pay laat je betalen via WhatsApp, Instagram en Facebook

© Facebook

Facebook Pay laat je betalen via WhatsApp, Insta en Facebook
12 november om 18:33
Laatste update: 12 november om 18:36

Facebook introduceert Facebook Pay, een nieuwe manier om te betalen binnen de apps van het bedrijf. Eerst enkel in de Verenigde Staten.

Met Facebook Pay moet het makkelijker worden om te betalen binnen de apps van Facebook. Dat gaat om de Facebook-app, maar ook Messenger, Instagram en WhatsApp.

Gebruikers kiezen bij het instellen een betaalmethode zoals creditcard of PayPal. Bij toekomstige uitgaven is die betaalmethode direct te gebruiken. Facebook Pay is te beveiligen met een pincode, vingerafdruk of via gezichtsherkenning. 

Data

De nieuwe betaaldienst is eerst enkel in de Verenigde Staten beschikbaar. Daar wordt het gebruikt voor donaties, aankopen binnen games en het aanschaffen van tickets. Daarnaast kan Facebook Pay worden ingezet voor het geld sturen naar personen en het shoppen bij een selectie aan bedrijven op Facebook Marketplace. 

Facebook verzamelt gebruikersdata over elke transactie. Zowel de betaalmethode, datum als contactinformatie wordt gebruikt om persoonlijke advertenties te tonen.
 

Instellingen voor je privacy op Facebook

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's