Primeur: supersnel mobiel internetten met 5G op Bright Day
Van onze partner Oppo

Primeur: supersnel mobiel internetten met 5G op Bright Day

21-11-2019 12:02 Laatste update: 25-11-2019 07:52

Bezoekers van Bright Day kunnen dit weekend voor de eerste keer in Nederland kennis maken met 5G. Op de OPPO x T-Mobile-stand in de Mobile First Area staat een speciale opstelling waar je het razendsnelle netwerk in de praktijk kan proberen.

Op dit moment wordt er hard aan het nieuwe 5G-netwerk gewerkt. Als opvolger van het huidige 4G moet 5G voor een revolutie in draadloos internetgebruik gaan zorgen. De volgende generatie draadloos internet laat niet alleen data sneller je mobiel in- en uitstromen; ook tal van IoT-devices, autonoom rijdende auto’s en op afstand uitgevoerde medische ingrepen worden straks door het snellere en stabielere netwerk mogelijk.

Enkele malen overtroffen

Telefoonmaker Oppo wil bezoekers van Bright Day alvast kennis laten maken met de toekomst van 5G. Bezoekers kunnen in de OPPO x T-Mobile stand, de eerste 5G ervaring beleven. De OPPO Reno 5G is beschikbaar voor een speedtest. Om de grenzen van het snelle nieuwe netwerk af te tasten, kun je ook een cloud game spelen die gebruik maakt van Augmented Reality en 5G-technologie.

Uit een eerdere test bij het field lab van T-Mobile in juli 2019 bleek dat waar een gebundeld 4G-netwerk rond de 400 Mbps haalde, de bandbreedte van 5G al tot 850 Mbps opliep. En dat is nog niet het maximale. In een recentere test met de OPPO Reno 5G werd deze snelheid al overtroffen. De verwachting is dat de snelheid nog verder toeneemt.

T- Mobile geeft op zaterdag 23 november een trendpresentatie over de volgende stappen en toepassingen op het gebied van mobiel internet in het naderende 5G-tijdperk.

Op zondag 24 november host OPPO een on-stage presentatie waarin de beste tips & tricks op het gebied van smartphonefotografie worden gedeeld en getoond. Kijk voor exacte tijden hier.

De kleinste details

Voor wie snelheid niet genoeg is, heeft Oppo nog meer te bieden. In de OPPO Reno2 Experience zone kun je tijdens Bright Day zelf aan de slag met de nieuwe Reno2-smartphone: een toestel met uitstekende fotografie én video specs.

Zo kun je foto’s maken en printen in de Ultra Dark Mode-fotobooth en kun je met behulp van een ‘shake machine’ de Ultra Steady Video-functie van het toestel testen. In OPPO’s ‘mini world’ word je uitgedaagd om met de zoomfuncties van het toestel, 5x Hybrid Zoom en 20x digitale zoom, de kleinste details van de wereld om je heen vast te leggen.

Brand zone

Om bezoekers van Bright Day kennis te laten maken met het merk OPPO is een speciale brand zone ingericht op de stand. Hier vind je onder andere een smartphone wall met een overzicht van alle huidige OPPO-telefoons en krijg je een kijkje achter de schermen van internationale samenwerkingen met bijvoorbeeld Lamborghini en FC Barcelona.

Maak kans op een Reno2 Z-smartphone

OPPO geeft tijdens het Bright Day-weekend maar liefst vijf Reno2 Z-toestellen weg aan bezoekers van het event. Meedoen is simpel, volg deze stappen en maak kans!

1. Maak een foto in de OPPO Ultra-Dark Mode-fotobooth of bij de OPPO-stand

2. Plaats jouw foto met #JouwStudio en tag @OPPONederland

3. Tip: wees creatief!

Kijk ook: voor het eerst 5G in Nederland

Koop hier je tickets voor Bright Day

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s