Fan maakt lightsaber om Star Wars-game mee te spelen
Rudeism

Fan maakt lightsaber om Star Wars-game mee te spelen

19-11-2019 12:33 Laatste update: 12:33

Een fanatieke gamer heeft een lightsaber-controller gemaakt om de nieuwe Star Wars-game mee te spelen.

Twitch-streamer Dylan 'Rudeism' Beck zette de gadget in elkaar met onderdelen van een oude gamecontroller, zodat hij met knoppen bij zijn vingers ook kan lopen en springen. De gadget werkt in eerste instantie met Star Wars Jedi: Fallen Order, de game die onlangs uitkwam.

In het zwaard zit een bewegingssensor. Door hem rond te zwaaien valt hij aan, en door hem naar voren te houden pareert hij schoten en klappen.

Hij bouwde ook een bewegingsgevoelige handschoen om met zijn andere te bedienen. Door deze naar voren te bewegen, kan hij met de Force in de game objecten duwen.

De gebruikte onderdelen kosten bij elkaar slechts 40 dollar, aldus Beck. Maar hij was er wel lang mee bezig om alles goed in elkaar te krijgen.

"Ik speelde eerst op de Jedi Knight-moeilijkheidsgraad, maar besloot later om de game lastiger te maken", vertelt hij op Reddit. Ik kon de tweede baas met de controller verslaan, dus dat belooft veel."

Beck is niet de enige die zelf lichtzwaarden bouwt. YouTuber The Hacksmith sleutelt al jarenlang filmgadgets in elkaar, waaronder lightsabers, en komt daarover vertellen komend weekend op Bright Day.