Spotify gaat je dagelijks nieuwe podcasts aanraden
Your Daily Podcasts

Spotify gaat je dagelijks nieuwe podcasts aanraden

19-11-2019 16:57 Laatste update: 16:57

Muziekdienst Spotify gaat gebruikers voortaan afspeellijsten met aangeraden podcasts voorschotelen. De lijsten worden dagelijks gegenereerd op basis van luistergedrag.

In de persoonlijke podcastlijst staan nieuwe afleveringen van eerder beluisterde podcasts, maar ook series die lijken op wat je daarvoor op Spotify aan hebt gezet. 

Daarbij probeert de muziekdienst rekening te houden met mogelijke spoilers. Bij nieuwe podcasts krijg je eerst alleen de trailer of eerste aflevering te horen, waardoor je niet bijvoorbeeld ineens de conclusie van een lange reeks in je lijst hebt staan.

Spotify maakt al langer op vergelijkbare wijze afspeellijsten met muziek. Luister je veel naar rock, dan krijg je meerdere afspeellijsten met bijvoorbeeld nieuwe rocknummers, of klassiekers van je favoriete bands.

Overname podcastmaker Gimlet

Spotify investeert steeds meer in podcasts. Begin dit jaar kocht het bedrijf nog de podcastmaker Gimlet, die onder andere de techshow Reply All en de documentaire Crimetown maakt. 

Podcasts hebben een steeds grotere plek in de Spotify-app, maar staan soms nog relatief in de achtergrond. De afspeellijsten staan op de voorpagina, waardoor gebruikers ze sneller te zien krijgen.

Luister ook de Bright Podcast over het tech-nieuws van de week.