© Bright

'Vraag naar AirPods in 1 jaar verdubbeld: 60 miljoen in 2019'

AirPods Pro

Draadloze oordoppen

'Vraag naar AirPods in 1 jaar verdubbeld: 60 miljoen in 2019'

22-11-2019 09:22 Laatste update: 09:23

Apple zou in 2019 aan de 60 miljoen verscheepte exemplaren van zijn AirPods-oordoppen komen, een verdubbeling ten opzichte van 2018.

Dat zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De reguliere AirPods zouden al sterk verkopen, en ook de onlangs onthulde duurdere AirPods Pro zouden een hit zijn. Er staat in veel landen nu al een wachttijd van twee weken op de AirPods Pro. Apple zou verschillende fabrikanten aansporen om meer exemplaren te produceren.

Volgens analisten is de groei in AirPod-verkopen dit jaar te danken aan de komst van twee nieuwe versies. Naast het noise cancelling Pro-model in oktober, kwam Apple in maart mat een geüpgraded versie van de originele AirPods uit 2016.

AirPods steeds belangrijker

Apple heeft in het lucratieve feestdagenseizoen weinig concurrentie. De draadloze oordoppen van Google verschijnen pas in 2020, en ook die van Microsoft, de Surface Earbuds, zijn uitgesteld tot volgend jaar. Apple blijft daarmee naar verwachting heer en meester van de markt voor volledig draadloze oordoppen.

Lees ook: de beste draadloze oordoppen

Als de 60 miljoen verscheepte exemplaren dit jaar inderdaad gehaald wordt, heeft Apple ongeveer de helft van de volledige markt voor draadloze oordoppen in handen. Die aanhoudende groei is belangrijk voor Apple, dat minder afhankelijk wil zijn van iPhone-verkopen.

Het afgelopen kwartaal zag Apple de omzet over iPhone-verkopen dalen van 36,8 miljard in 2018 tot 33,4 miljard in het afgelopen kwartaal. De categorie Wearables waar de Apple Watch en AirPods onder vallen, groeide 54 procent tot een omzet van 6,5 miljard.

Eerste indruk: AirPods Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's