Pokémon Go-maker werkt aan AR-bril met Qualcomm
Augmented reality

Pokémon Go-maker werkt aan AR-bril met Qualcomm

06-12-2019 08:23 Laatste update: 08:26
Author profile picture

Floris Poort

Pokémon Go-maker Niantic werkt samen met chipmaker Qualcomm aan een augmented realitybril.

De bril wordt ontwikkeld met de nieuwe Qualcomm Snapdragon XR2. Dat platform kan zowel voor virtual als augmented reality worden gebruikt en is geschikt voor 5G. Het platform ondersteunt een schermresolutie van 3K per oog met 90 beeldjes per seconde. Ook kan het systeem met zeven camera's tegelijk de omgeving aan de gebruiker laten zien.

Pokémon Go-maker Niantic zal toepassingen voor VR en AR ontwikkelen rond Snapdragon XR2. Wat het werk van Niantic precies inhoudt is nog onduidelijk, wel wordt gesproken van een "meerjarige samenwerking op het vlak van een A-bril, software en cloudcomponenten". Niantic-games zoals Pokémon Go bevatten augmented reality, door Pokémon via de smartphone van gebruikers in de echte wereld te plaatsen.

De bril die de bedrijven samen maken werkt straks als referentie-ontwerp, waar andere fabrikanten hun bril op zullen baseren. Er werken al vijf ongenoemde bedrijven aan hardware die is gebaseerd op het Snapdragon XR2-platform. De eerste van die producten zouden in de tweede helft van 2020 op de markt moeten komen.

AR-bril Magic Leap is veel beter dan de Hololens

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s