'Galaxy S11 krijgt 108 megapixel-camera voor strijd met iPhone'
Camera-offensief

'Galaxy S11 krijgt 108 megapixel-camera voor strijd met iPhone'

06-12-2019 11:34 Laatste update: 11:38

Samsung zou zijn nieuwe Galaxy S11-telefoon komend voorjaar voorzien van een 108 megapixelcamera om de strijd met de verbeterde camera's van de iPhone 11 aan te gaan.

Samsung zou willen reageren op de sterke camera's van de iPhone 11 en 11 Pro met sterke verbeteringen aan de camera's in de Galaxy-lijn. De Galaxy S11 krijgt een hoofdcamera met 108 megapixels, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.

Ter vergelijking: de iPhone 11 en Galaxy S10 hebben een 12 megapixelcamera. De Galaxy S11 zou in totaal vier lenzen krijgen: naast de hoofdlens nog een ultragroothoeklens, een lens met 5x optische zoom en een dieptesensor die lijkt op die van de Galaxy Note 10+.

Nieuw type vouwtelefoon

Het camerasysteem voor de Galaxy S11 zou ook op een volgend Galaxy Fold-apparaat komen. Het zou gaan om een clamshell-model, vergelijkbaar met de onlangs onthulde nieuwe klaptelefoon Motorola Razr. Dat toestel zou volgens ingewijden aangekondigd worden rond de lancering van de Galaxy S11 in februari. 

Concurrenten van Samsung, zoals Huawei en Oppo, kwamen de laatste jaren met zoomlenzen en Apple verbeterde het camerasysteem van de iPhones dit jaar sterk.

Samsung zou daar nu overheen willen gaan, terwijl de opvolgers van de iPhone 11 pas in september worden verwacht. Ook zou het bedrijf willen profiteren van de afwezigheid van Huawei, dat zijn verkopen buiten China vanwege de Amerikaanse sancties ziet teruglopen.

Cameratest: iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10+

Abonneer op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's.

Kijk ook onze smartphone-reviews