'iPhone heeft in 2021 geen enkele aansluitpoort meer'
Weg Lightning

'iPhone heeft in 2021 geen enkele aansluitpoort meer'

08-12-2019 12:50 Laatste update: 12:55

Apple zou in 2021 een iPhone op de markt brengen die geen enkele aansluitpoort heeft.

Dat voorspelt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-chi Kuo volgens 9to5Mac. De Lightning-poort onderop de iPhone zou worden weggehaald, waardoor je de telefoon alleen nog maar draadloos kunt opladen.

Volgens Kuo beperkt Apple deze maatregel in eerste instantie tot de duurste iPhone die dat jaar zal verschijnen. Het is nog onduidelijk goedkopere modellen aan de beurt zijn. 

Het zou de tweede keer zijn dat Apple een aansluitpoort van de iPhone haalt. Het bedrijf deed immers hetzelfde al in 2016, toen de koptelefoonpoort op de iPhone 7 werd weggehaald. 

Waterdicht

Een compleet aansluitingloze iPhone zou een stuk beter bestand kunnen zijn tegen bijvoorbeeld water en vuil. De enige opening die op het toestel overblijft is de simkaartslot, maar die kan Apple in theorie vervangen voor de digitale eSim die in recente iPhones zit. Kuo zegt niet of Apple dit van plan is.

De keerzijde is dat een poortloze iPhone lastig verbindt met allerlei accessoires. Het toestel kan ook moeilijker worden aangesloten op bijvoorbeeld een computer en werkt dan niet met oudere CarPlay-radio’s die van usb afhankelijk zijn.

iPhone SE 2 Plus

Apple zou in 2021 plannen hebben voor nog een toestel. De iPhone SE 2 Plus is een nieuwe variant van Apples budgettelefoon, ditmaal met een volledig dekkend scherm van 5,5 of 6,1 inch groot.

De nieuwe iPhone SE zou nog steeds geen Face ID-gezichtsherkenning gebruiken. Apple zou in plaats daarvan de vingerscanner verwerken in de knop op de zijkant van het toestel.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's