© Bright

Samsung brengt vouwtelefoon Galaxy Fold in Nederland uit
Galaxy Fold

Samsung brengt vouwtelefoon Galaxy Fold in Nederland uit

18-12-2019 08:14 Laatste update: 09:40

Samsungs opvouwbare smartphone Galaxy Fold komt alsnog in Nederland op de markt. Het toestel is vanaf vrijdag vooruit te bestellen en wordt vanaf 10 januari geleverd.

De Samsung Galaxy Fold is vrijdag te bestellen vanaf de site van Samsung, in de Utrechtse Samsung Experience Store in Hoog Catherijne en via KPN en T-Mobile. Dat meldt Samsung Nederland aan Bright.

De opvouwbare smartphone kost 2020 euro en is er alleen in het zwart. De Galaxy Fold wordt vanaf 10 januari geleverd. Het gaat om een gelimiteerde oplage. Kopers ontvangen ook gratis de draadloze oordoppen Galaxy Buds en een hoesje.  

De Galaxy Fold heeft een vouwbaar scherm, dat opengevouwen een groot 7,3 inch formaat heeft. Aan de buitenkant zit een scherm van 4,6 inch. Het toestel weegt 276 gram, heeft 12 GB werkgeheugen en 512 GB opslag.

Uitgestelde introductie

De introductie van de Galaxy Fold heeft lang op zich laten wachten. In 2018 hintte Samsung al op de komst van het toestel dat op 20 februari van dit jaar werd onthuld. De telefoon moest eind april op de markt komen, maar vlak voor de verkoop stuitten journalisten op een aantal problemen, waardoor het vouwbare scherm snel kapot ging.

De onmisbare bovenlaag van het scherm kon worden losgehaald, waarmee het toestel onbruikbaar werd. Ook kon er makkelijk stof tussen het scharnier komen.

Verbeterde versie

In september kwam een verbeterde versie van de telefoon uit in een paar landen, nu met een schermlaag zonder zichtbare randen en met een verkleind scharnier.

De Galaxy Fold kwam destijds niet in Nederland op de markt, en dat vond Samsung Nederland ook erg jammer. "We hebben de afgelopen maanden ons best gedaan om de Galaxy Fold toch in Nederland te kunnen verkopen. En met succes. We zijn dan ook trots dat we de voorlopers in Nederland de Samsung Galaxy Fold straks kunnen aanbieden", aldus Samsung Nederland.

Eerste vouwtelefoon in Nederland

De Galaxy Fold is de eerste smartphone met een opvouwbaar scherm dat in Nederland verkrijgbaar is. De concurrerende vouwtelefoons Huawei Mate X en Royole Flexpai zijn nog alleen in China op de markt gebracht. 

Samsung demonstreerde de Galaxy Fold onlangs in Nederland al tijdens techfestival Bright Day:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's