Nieuwe opvouwbare klaptelefoon Samsung uitgelekt
Klaptelefoon

Nieuwe opvouwbare klaptelefoon Samsung uitgelekt

19-12-2019 13:20 Laatste update: 13:25

De eerste beelden van de nieuwe vouwbare smartphone van Samsung zijn uitgelekt. Het is een klaptelefoon, zoals de onlangs gepresenteerde Motorola Razr.

De beelden van de nieuwe Samsung-telefoon zijn gelekt door Ben Geskin, die vaker beelden van nog niet verschenen telefoons in handen heeft. Op de foto's is een langwerpig toestel te zien, dat in eerste instantie lijkt op een reguliere smartphone.

Toch vouwt het toestel doormidden, is in volgende foto's te zien. In het midden van het scherm zit een horizontaal scharnier. In opgevouwen staat is het nieuwe Samsung-toestel ongeveer vierkant in vorm. Onderaan is een klein schermpje met de tijd en datum te zien.

Lijkt op Razr

Daarmee lijkt dit nieuwe Galaxy Fold-toestel op de nieuwe Razr die Motorola in november onthulde. Ook een toestel dat in uitgeklapte vorm op een normale smartphone lijkt, en ingeklapt klein en handzaam is. De versie van Samsung lijkt op het eerste gezicht nog iets kleiner.

Specificaties, prijs en verschijndatum van het nieuwe Samsung-toestel zijn nog niet bekend. De Motorola Razr komt in januari 2020 op de markt in de VS voor 1500 dollar, en draait op de Snapdragon 710, niet de snelste chip uit het aanbod van Qualcomm.

Galaxy Fold

Deze week maakte Samsung bekend dat de Galaxy Fold ook in Nederland op de markt komt. Het toestel verscheen in september in de eerste landen, maar daar zat Nederland nog niet tussen. De Galaxy Fold is vanaf vrijdag te bestellen in Nederland en wordt vanaf 10 januari geleverd. 

Tweede indruk: Samsung Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's