Opvouwbare Motorola Razr uitgesteld: 'te populair'

De nieuwe Motorola RAZR

Nog even wachten

Opvouwbare Motorola Razr uitgesteld: 'te populair'

23-12-2019 14:46 Laatste update: 24-12-2019 08:55

De nieuwe Motorola Razr gaat voorlopig niet in de verkoop. Wegens de grote interesse heeft de fabrikant langer nodig om de opvouwtelefoon te produceren.

Dat vertelt Motorola aan techsite The Verge. De reserveringspagina voor de Razr had 26 december online moeten gaan, waarna de winkelverkoop in januari begon. Dat is nu uitgesteld tot nader bericht.

"De vraag naar de telefoon zo groot, dat ons voorspelde productieschema anders verloopt", schrijft de telefoonmaker in een verklaring. "We hebben daarom besloten om de verkoopdata aan te passen." Motorola verwacht niet dat de verkoopdata heel veel later zal zijn, maar zegt nog niet wanneer de telefoon precies in de (online) winkels zal liggen. 

De telefoon stond in eerste instantie alleen gepland voor de Verenigde Staten en 'een aantal Europese markten'. Het is niet duidelijk of de nieuwe Razr ook in Nederland verkocht zal worden.

Homage

De nieuwe Razr werd onlangs door Motorola gepresenteerd. De smartphone is een homage aan de oude Razr-klaptelefoon, maar dan met een opvouwbaar scherm. Daarmee concurreert de fabrikant met onder andere de Galaxy Fold van Samsung.

De opvouwtelefoon draait op Android 9 en heeft een wat zuinigere Snapdragon 710-chip. Goedkoop is ie niet: de smartphone gaat minstens 1500 dollar kosten.

Kijk ook: dit is de Galaxy Fold