© Kaylen Ward

Instagram blokkeert naaktmodel dat geld voor Australië inzamelt
Goed doel

Instagram blokkeert naaktmodel dat geld voor Australië inzamelt

06-01-2020 08:32 Laatste update: 11:56

Instagram heeft het account van een naaktmodel geblokkeerd, nadat zij naaktfoto's aanbood in ruil voor donaties aan Australië.

Het twintigjarige model Kaylen Ward staat inmiddels bekend als The Naked Philanthropist. Op 4 januari beloofde zij een naaktfoto aan elke Twitter-volger die 10 dollar zou doneren aan de goede doelen rond de bosbranden in Australië.

De oproep is zo succesvol dat Ward inmiddels ruim 500.000 dollar heeft ingezameld. Vier mensen helpen het model om alle donaties te controleren en alle deelnemers van de beloofde naaktfoto te voorzien. "Ik had verwacht misschien 1000 dollar op te halen, maar de tweet ontplofte", zegt het model tegen BuzzFeed News.

Tegen de voorwaarden

Hoewel Ward haar campagne voert op Twitter, noemde ze de actie ook in een foto op Instagram. De afgeschermde naaktfoto was volgens Instagram "seksueel suggestief", waarop het account van het model direct werd verwijderd voor het schenden van de voorwaarden. Instagram wil vooralsnog niet op de actie reageren. Op het netwerk zijn inmiddels al wel talloze nep-accounts te vinden die Ward proberen te imiteren.

Ward belooft haar actie via Twitter vol te houden. Twitter is van de grote sociale netwerken het minst streng op het plaatsen van naaktbeelden, en schermt die enkel af met een waarschuwing.

Bosbranden Australië

In Australië begonnen in augustus bosbranden die in december zo hevig werden dat de regering de noodtoestand heeft uitgeroepen. Er kwamen al 24 mensen om door de branden. Tienduizenden mensen zijn geëvacueerd en een gebied van ruim 63.000 vierkante kilometer is afgebrand.

De Australische premier Scott Morrison kreeg veel kritiek op zijn aanpak van de crisis. De premier is een klimaatontkenner, bagatelliseerde de problemen en ging tijdens de bosbranden zelf op vakantie naar Hawaii. Inmiddels heeft de regering 2 miljard dollar vrijgemaakt voor de wederopbouw na de bosbranden.

Dit moet Instagram verbeteren

Volg Bright ook op Instagram 

Apocalyps in Australië: 'Ik heb nog nooit zoiets gezien'