© Charmin

Deze robots komen eraan: van robotkat tot wc-rolbrenger
CES 2020

Deze robots komen eraan: van robotkat tot wc-rolbrenger

06-01-2020 14:55 Laatste update: 07-01-2020 08:18

Op de grootste techbeurs ter wereld, de CES in Las Vegas, zijn deze week veel opmerkelijke robots te zien. Een selectie van de nieuwe robots van 2020.

Op de duizenden vierkante meters beursvloer van de CES in Las Vegas, de grootste techbeurs ter wereld, is het de laatste jaren steeds drukker geworden met robots. Welke robots vielen dit jaar op?

Tombot, de robothond

Eerder veroverde Aibo, de robothond van Sony, de harten van gadgetfans met schattige lcd-oogjes en gekke trucjes. Waar Aibo een plastic voorkomen had, heeft de robothond Tombot wel een vachtje. Ook kwispelt hij en reageert hij op stemopdrachten.

Een ander voordeel: de hond kost maar 400 dollar, in plaats van de bijna 3000 dollar die je voor Aibo moet neertellen. 

BellaBot, de serveerster

Een andere langgekoesterde wens voor velen is een robot die je eten serveert. Op de CES 2020 wordt de BellaBot gepresenteerd: een robot-ober. Hij kan vier borden tegelijkertijd verplaatsen en de klanten kunnen de oren van de robot aaien als dank.

Pizzarobot bakt er 300 per uur

De rijen voor eten bij CES zijn altijd enorm, maar daar is gelukkig nu ook een robot voor. Het Amerikaanse bedrijf Picnic heeft namelijk een robot die 300 pizza's per uur bakt, oftewel 5 per minuut. Met 30 centimeter doorsnee zijn het zeker niet de kleinste. De robot maakt gebruik van 'kunstmatige intelligentie, de cloud en automatiseringstechnologie'.

MarsCat, de robotkat

Na de robothond is het natuurlijk ook tijd voor de robotkat. MarsCat kan verschillende bewegingen en geluiden maken. Ook hij reageert op stemcommando's.

De robotkat heeft via crowdfundplatform Kickstarter ruim 78.000 euro opgehaald en staat deze week ook op de CES. De prijs is 649 dollar.

RollBot, de wc-rolbrenger

Wc-papiermerk Charmin heeft verschillende techconcepten gelanceerd op de CES. Zo registreert het apparaat SmellSense of een wc stinkt, voordat je de deur open doet. Op een display voor de deur is een 'Go/No Go'-teken te zien.

Maar het opvallendst is de RollBot, een tweewielig robotje dat autonoom een rol wc-papier komt brengen als je plots zonder zit. De prijs en introductiedatum van het apparaatje zijn nog onbekend, maar geinig is het zeker.

Kijk ook: Sony's robothond Aibo

Geen Bright-video missen? Subscribe op het YouTube-kanaal