© Samsung

Samsung lanceert knalrode Galaxy Chromebook
?️

Samsung lanceert knalrode Galaxy Chromebook

06-01-2020 17:13 Laatste update: 20:26

De nieuwe Chromebook van Samsung heeft een 4K amoled-scherm, een vingerafdrukscanner en relatief goede specs voor een Chromebook.

Waar Chromebooks in Nederland vooral worden gezien als budgetlaptops, komt Samsung nu met de Galaxy Chromebook van 999 dollar. De knalrode prijzige Chromebook heeft specificaties waar veel standaard laptops niet aan kunnen tippen.

Het 13,3 inch AMOLED-scherm heeft een 4K-resolutie. De processor is van de tiende generatie Core-i5 van Intel en de laptop heeft twee usb-c-poorten en een S-Pen-stylus. Toch is hij minder dan een centimeter dik. Verder heeft het dezelfde 'Ambient EQ'-technologie als de slimme Google Nest Hub. Dit zorgt ervoor dat het scherm zich aanpast aan het licht in de ruimte, waardoor het bijna fotorealistisch wordt.

Niche

De vraag is alleen wie zoveel geld overheeft voor een Chromebook, die bijna alleen met software via de cloud werkt, wat voor professionele designers en videomakers al snel te beperkt kan zijn. Techjournalist Dieter Bohn van The Verge heeft al even mogen spelen met het apparaat en komt tot de volgende conclusie: "Ik verwacht dat de Galaxy Chromebook een niche apparaat voor een niche publiek zal worden. Maar het is een bijzonder mooie niche."

Mogelijk niet naar Nederland

De Galaxy Chromebook is beschikbaar ergens in het eerste kwartaal van 2020, maar het is nog niet duidelijk of deze Samsung-laptop ook naar Nederland gaat komen. Zo verschenen de high-end Pixelbooks van Google tot nu toe niet in Nederland. Ook brengt Samsung al jaren geen Windows-laptops in Nederland meer op de markt.

Kijk ook: Google Nest Hub

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's