© Agility Robotics

Tweebenige bezorgrobot nu te koop, Ford is de eerste klant
Robots

Tweebenige bezorgrobot nu te koop, Ford is de eerste klant

06-01-2020 17:06 Laatste update: 20:18

Robotmaker Agility Robotics brengt de tweebenige bezorgrobot Digit nu echt op de markt. Autofabrikant Ford is de eerste klant.

Ford neemt twee van Digit-robots af en gaat die gebruiken om het laatste traject van de pakketbezorging te doen. Het gaat om de laatste paar meter die een pakket moet afleggen vanuit een zelfrijdende bezorgauto tot de deur van de klant.

Digit is ongeveer zo groot als een volwassen mens, en kan deels-zelfstandig rondlopen dankzij dezelfde systemen als op zelfrijdende auto's zitten. De robot kan dozen tot 18 kilo dragen en is geschikt voor realistisch terrein zoals ongelijke vloeren, stoepranden en zelfs trappen.

Nog niet helemaal zelfstandig

De robot kan zijn benen volledig inklappen en neemt zo weinig ruimte in een bestelbus in. Hoewel de robot zelfstandig door bekende omgevingen kan navigeren, is menselijke assistentie nog wel nodig bij nieuwe omgevingen.

Het is niet bekend wat de robot precies kost, maar het zou gaan om een prijs van om en nabij de 100.000 dollar. Met de verwachte levensduur en onderhoudskosten meegerekend kost Digit volgens Agility Robotics-ceo Damion Shelton zo'n 25 dollar per uur.

Kijk ook: Worden robots slimmer dan mensen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's