LG's oprolbare oled-tv gaat 60.000 dollar kosten
Geld moet rollen

LG's oprolbare oled-tv gaat 60.000 dollar kosten

06-01-2020 18:14 Laatste update: 20:19

De oprolbare televisie van LG verschijnt later dit jaar. Het apparaat gaat 60.000 dollar kosten, omgerekend zo’n 54.000 euro.

Dat vertelt LG’s marketingbaas JS Lee aan CNET, kort voor het tonen van de tv op gadgetbeurs CES in Las Vegas. De televisie zal in het tweede of derde kwartaal in Amerikaanse winkels liggen. Een Nederlandse verkoopdatum is nog niet gedeeld.

LG toonde zijn oproltelevisie vorig jaar ook al op CES. Als de tv is uitgeschakeld, staat er alleen een rechthoekig kastje in je kamer. Met een druk op de afstandsbediening schuift het 65 inch-scherm omhoog om tv op te kijken. Het scherm kan ook een klein stuk omhoogschuiven om bijvoorbeeld een muziekspeler te tonen.

De televisie heeft een oled-scherm, net als LG’s andere premiumtelevisies. Omdat pixels individueel oplichten, kan zo’n oled-scherm een buitengewoon hoog contrast laten zien. 

Dure tv

Het oprolbare scherm wordt één van LG’s duurdere televisies. Ter vergelijking: de 65 inch-variant van de LG C9, het oled-scherm van de tv-maker die het meest wordt geprezen, kost op het moment zo’n 2.000 euro.

Het techbedrijf beloofde afgelopen week dat er ook een tweede variant van de oprolbare tv getoond zal worden, waarbij het scherm uit het plafond lijkt te komen. Details hierover zijn nog niet gedeeld.

8K-televisies

LG toonde op CES ook twee oled-televisies met 8K-schermen, van 77 en 88 inch groot. Daarnaast werden zes 8K-modellen met lcd-schermen getoond, waarvan de schermgrootte varieert tussen de 65 en 75 inch. 

De vernieuwde 4K-televisies van de fabrikant moeten een stuk dunner zijn, waarbij het dunste model slechts 20 millimeter dik is. Prijzen voor die tv's zijn nog niet bekendgemaakt.