LG-wasmachine herkent stoffen met kunstmatige intelligentie
Washer

LG-wasmachine herkent stoffen met kunstmatige intelligentie

06-01-2020 19:28 Laatste update: 20:19

Een nieuwe wasmachine van LG kan het soort stof van kledingstukken automatisch herkennen, zodat het wasprogramma hierop wordt aangepast.

Dat maakte het techbedrijf bekend op gadgetbeurs CES in Las Vegas. Daar deelde de fabrikant ook informatie over de oprol-tv van 60.000 dollar en de nieuwe 8K-televisies.

De Washer gebruikt sensoren en kunstmatige intelligentie om de kleding te identificeren, aldus het techbedrijf. Op termijn moet hij daarom beter worden in het herkennen van stoffen.

Daarnaast kan het apparaat verbinden met een nieuwe droger van het bedrijf. De herkende kleding wordt hieraan doorgegeven, zodat de droogroutine hier ook op wordt toegespitst. 

Twin Wash

De nieuwe wasmachine gebruikt het Twin Wash-systeem dat LG eerder al integreerde. De machine heeft twee trommels voor verschillende soorten was, zodat die tegelijkertijd op verschillende rotatiesnelheden kunnen draaien.

Het is nog niet bekend wat de Washer en bijbehorende droger precies gaan kosten. Wel belooft LG dat de apparaten in de eerste helft van 2020 worden verkocht.