Ring onthult slimme buitenlampen met zonneladers
Smarthome

Ring onthult slimme buitenlampen met zonneladers

6 januari om 20:22
Laatste update: 6 januari om 20:31

Smarthomebedrijf Ring heeft een drietal slimme buitenlampen gepresenteerd, die met een ingebouwde zonnelader van stroom worden voorzien.

Dat deed het bedrijf op de gadgetbeurs CES in Las Vegas.

Het gebruik van zonne-energie maakt het makkelijker om de lampen op verschillende locaties in de tuin te plaatsen. Ze hoeven immers niet op het stroomnet van je huis worden aangesloten.

De Solar Floodlight (40 dollar) is bedoeld om bijvoorbeeld een volledige tuin of een oprit van licht te voorzien, terwijl de Solar Pathlight-lampjes (40 dollar) langs een tuinpad geplaatst kunnen worden. De Steplight (30 dollar) kun je aan een muur hangen, zodat je een krappe plek kunt belichten.

De lampen kunnen met een bijbehorende app worden bediend, zodat je ze vanaf je telefoon aan- of uitzet. Een ingebouwde sensor zorgt ervoor dat ze automatisch aanspringen als er iemand door de tuin loopt.

Concurrentie Philips en IKEA

Ring gaat ook slimme led-lampen verkopen, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld IKEA en Philips. De A19 en PAR38 Smart LED Bulbs hebben verschillende vormen, zodat ze in andere types lampen passen. Ze worden vanaf 15 dollar verkocht.

Daarnaast gaat Ring een apparaatje verkopen waarmee een hek vanuit een app kan worden geopend of gesloten. Deze kan worden aangesloten op bestaande elektronische hekken en kost je minstens 299 dollar.

Vanaf 1 april

De slimme lampen zullen vanaf 1 april dit jaar worden verkocht, al is het nog onduidelijk of ze ook meteen in Nederland worden aangeboden. Het slimme heksysteem is nu al in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Ring werd in 2018 overgenomen door webwinkelgigant Amazon. Het bedrijf lag recent onder vuur, toen bleek dat beelden van hun slimme deurbellen met 400 Amerikaanse politiekorpsen worden gedeeld.

Test: IKEA's slimme rolgordijnen Fyrtur

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's