Samsung gaat verticale tv wereldwijd verkopen
The Sero

Samsung gaat verticale tv wereldwijd verkopen

07-01-2020 14:53 Laatste update: 18:57

Samsung gaat zijn kantelbare televisie 'gericht op millennials' dit jaar ook buiten Zuid-Korea verkopen. Dat belooft de fabrikant op gadgetbeurs CES in Las Vegas.

In april vorig jaar werd The Sero voor het eerst gepresenteerd. Deze televisie kantelt automatisch mee met je telefoonscherm, waardoor een verticale video ook op een verticaal beeld wordt getoond.

Samsung zei eerder dat de tv vooral bedoeld is voor millennials, die op smartphones vaak naar verticale video’s kijken. Door de tv automatisch mee te draaien, kun je diezelfde beelden zonder zwarte balken bekijken. In de horizontale stand werkt The Sero als een traditionele tv.

De tv werd in eerste instantie in Samsungs thuisland Zuid-Korea verkocht, maar daar komt nu verandering in. "Samsung gaat The Sero in verschillende markten wereldwijd aanbieden", aldus een persbericht.

Nederland

Het is nog de vraag welke landen Samsung precies op het oog heeft. Vermoedelijk komt Europa aan bod, maar het is afwachten of hij dan ook meteen in Nederland te koop zijn. Zo niet, dan is hij wellicht wel te importeren uit een nabijgelegen land.

Een europrijs is nog niet bekendgemaakt, maar in Korea kost de tv 1,89 miljoen won. Omgerekend is dat ongeveer 1.500 euro.

Hoogtepunten techbeurs CES 2020: