Gamepad verandert je telefoon (soort van) in een Switch
Razer Kishi

Gamepad verandert je telefoon (soort van) in een Switch

07-01-2020 15:24 Laatste update: 19:16

Een nieuwe gamepad van Razer kan aan weerszijden van je smartphone worden bevestigd, waardoor hij in een draagbare gameconsole verandert.

De Razer Kishi heeft alle knoppen, trekkers en analoge sticks die je op een traditionele gamepad vindt. Hoewel Razer al langer smartphonecontrollers maakt, is dit de eerste die werkt met zowel iOS als Android.

Het idee achter de controller doet denken aan de Nintendo Switch-spelcomputer. Dat is in feite een tablet waar je ook aan de zijkanten controllers aan bevestigt. Het is niet voor het eerst dat Razer Nintendo imiteert: een recente telefoon van het bedrijf was qua ontwerp nagenoeg identiek aan de Switch.

De controller kan worden gebruikt om ondersteunde games te spelen. Heb je een game-pc, dan kun je de Steam Link-app ook gebruiken om je spelscherm draadloos naar je smartphone te streamen.

Het is nog niet bekend hoeveel de controller zal kosten.

Rechtszaak tegen Nintendo

De Kishi wordt samen met Gamevice gemaakt, een bedrijf dat eerder controllers voor iPhones maakte. Het bedrijf bracht een paar jaar terug een gamepad uit die best lijkt op de nieuwe Kishi, maar dan voor oudere apparaten.

Gamevice stapte in 2018 nog naar de rechter, juist omdat ze denken dat Nintendo hun idee heeft afgepakt. Volgens de accessoiremaker is de Switch een kopie van de eerste Gamevice-controllers.

Game-pc

Razer presenteerde ook voor het eerst een eigen game-pc. De Tomahawk is een compacte machine, met een Intel i7-processor, 16GB RAM en een RTX 20-series-videokaart. Deze machine kost 2.300 dollar. 

De Tomahawk bevat standaard onderdelen die makkelijk vervangen kunnen worden, belooft Razer. De kast heeft een volume van slechts 10 liter.

Kijk ook: