Dry January: Deze kroeg ga je nuchter in en uit
Alcoholvrij café

Dry January: Deze kroeg ga je nuchter in en uit

08-01-2020 17:05 Laatste update: 17:05

Handig voor Dry January: in Amsterdam opent de alcoholvrije bar 0.020.

Wat hebben hippe drankjes als Stryyk-rum, Seedlip-gin en Vendome-wijn met elkaar te maken? Ze zijn stuk voor stuk alcoholvrij. In bar 0.020 hoef je je dus echt niet tot 0,0 bier te beperken. 

Iedereen die tijdens Dry Januari de alcohol even wil laten staan, kan tot 31 januari terecht in de pop-up bar. Ook als #IkPas jouw hashtag is, voel je je thuis in Bar 0.020 (Nul Punt Nul Twintig) op de Amsterdamse Nieuwezijdskolk. Wel de warmte en de gezelligheid van de kroeg maar niet de kater. 

Initiatiefnemers Niels Krommenhoek & Mariska Leising willen jou niet alleen helpen je goede voornemen te halen, maar een podium bieden aan verschillende makers van alcoholvrije dranken. Zelfs de Gall&Gall heeft een alcoholvrij schap en deze ontwikkeling verdient alle steun. 

Met een nul-punt-nul is een caféavond net zo leuk, denken de initiatiefnemers. “In de kroeg staan met een cola vind ik een beetje saai. Maar of mijn IPA met of zonder alcohol is, maakt me eigenlijk niets uit”, zegt Leising in Trouw. Ze blijkt niet de enige want het concept slaat aan. De kroeg sluit eind januari, omdat de locatie alleen tijdelijk gehuurd kan worden. Maar de domeinnamen Bar 0.010 en 0.030 voor cafés in Rotterdam en Utrecht zijn al gekocht.