Laat briefjes achter via slim scherm en Google Assistent
Google Assistent-updates

Laat briefjes achter via slim scherm en Google Assistent

07-01-2020 19:52 Laatste update: 19:52

Google kondigt een reeks nieuwe functies aan voor de Google Assistent. Met onder andere de mogelijkheid om briefjes voor elkaar achter te laten en acties in te plannen. 

Met een slim scherm waar de Google Assistent op leeft, wordt het later dit jaar mogelijk om berichtjes voor elkaar achter te laten. Die hoeven dus niet meer op de koelkast te worden geplakt, of als losse briefjes rond te slingeren. Iedereen kan deze berichtjes achterlaten en lezen zonder in te hoeven loggen.

Ook wordt het mogelijk om via de Google Assistent acties in te plannen voor later. Het is bijvoorbeeld een optie om aan te geven dat het licht de volgende dag om vijf uur in de middag aan moet. 

Privacy

Daarnaast gaat Google de privacy van de Google Assistent verbeteren. Zo zal de spraakassistent informatie geven bij het vragen of je audiofragmenten worden opgeslagen. Luisterde de speaker mee op een moment dat het niet nodig was? Dan zorgt 'Hey Google, dat was niet voor jou bedoeld' ervoor dat het opgenomen audiofragment wordt verwijderd.

Ook wordt het makkelijker om het volledige slimme huis te besturen, met ondersteuning voor twintig nieuwe apparaten zoals de airconditioning, het bad, de stofzuiger en het koffiezetapparaat.

Google Assistent is nu overal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's