Sonos klaagt Google aan voor patenten rond multiroom-audio
Rechtszaak

Sonos klaagt Google aan voor patenten rond multiroom-audio

07-01-2020 20:48 Laatste update: 20:50

Sonos heeft Google aangeklaagd voor vermeend inbreuk op vijf verschillende patenten die te maken hebben met multiroom-audiotechnologie.

Google zou inbreuk maken op vijf verschillende patenten van Sonos, die te maken hebben met multiroom-audiotechnologie. Dat gaat niet alleen om de verschillende slimme speakers van Google, maar onder andere ook de Pixel-smartphones en Chromebooks van het bedrijf. 

Deze patenten bestaan onder andere uit het aanpassen van het volume van apparaten in meerdere kamers tegelijk, maar ook het synchroniseren van audio op meerdere apparaten. 

Google ontkent

Google ontkent inbreuk te hebben gemaakt op de patenten van Sonos, en zegt de rechtszaak aan te gaan. 

'We hebben in loop van de jaren talloze gesprekken gehad met Sonos over de rechten rond het intellectueel eigendom van beide bedrijven en we zijn teleurgesteld dat Sonos deze rechtszaken heeft aangespannen in plaats van in goeder trouw door te gaan met onderhandelen', stelt een woordvoerder van Google tegenover Bloomberg Law.

Google Home Mini

Sonos stelt dat de bedrijven in 2013 hebben onderhandeld over muziekdienst Google Play Music, maar dat Google later de technologie van Sonos heeft gestolen voor de Chromecast Audio. Ook stelt Sonos dat de Google Home Max een kloon is van een Sonos-speaker, en de Google Home Mini de technologie van Sonos aanbiedt voor een 'supergoedkope prijs of zelfs gratis weggeeft'. 

Sonos zou Google in 2016 al hebben gewaarschuwd over de inbreuk van deze patenten. 

Sonos en de Google Assistent

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's