MSI toont eerste miniled-laptop op CES 2020
Creator 17

MSI toont eerste miniled-laptop op CES 2020

08-01-2020 12:00 Laatste update: 17:12

Computerfabrikant MSI heeft als eerste een laptop met een miniledscherm getoond. Deze nieuwe beeldtechnologie moet een hoger contrast dan een gewoon ledscherm bieden.

De nieuwe laptop werd gepresenteerd op gadgetbeurs CES in Las Vegas.

Een miniledscherm gebruikt kleinere led-lampjes om de pixels te belichten. Hierdoor kunnen delen van het scherm met grotere precisie worden uitgeschakeld, waardoor zwartwaarden donkerder kunnen worden. De laptop zou maar liefst 240 dimzones op het scherm hebben.

Volgens MSI kan de nieuwe Creator-laptop met een 17 inch miniled-scherm het volledige DCI-P3-kleurbereik laten zien op een 4K-resolutie. Daarnaast kan het scherm een maximumhelderheid van duizend nits bereiken, waardoor HDR-beelden goed getoond worden.

Nog geen verkoopdatum

Een hoop details over de Creator 17 ontbreken nog. MSI heeft bijvoorbeeld nog niet gezegd hoeveel de laptop zal gaan kosten en wanneer hij verkocht gaat worden. Hij kan de titel van "eerste miniled-laptop" daarom nog in theorie verliezen, als MSI er lang over doet om hem in de winkels te leggen.

Miniled en microled

Miniled wordt gezien als één van de belangrijke nieuwe schermtechnologieën in 2020. Daarnaast werkt Samsung hard aan nieuwe microled-schermen, waarbij de backlight in de pixels verwerkt zit. Daarmee werken die schermen net als oled-panelen, maar dan zonder de inbrandproblemen die hiermee soms gepaard gaan.

CES 2020: Sony's eerste auto en een rollende Samsung-robot

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's