© Warner Bros.

BBC maakt natuurdocumentaire over fantasiedieren Harry Potter
Fantastic Beasts

BBC maakt natuurdocumentaire over fantasiedieren Harry Potter

08-01-2020 14:32 Laatste update: 14:32

De BBC maakt een natuurdocumentaire over de magische dieren uit de wereld van Harry Potter, gepresenteerd door Stephen Fry.

In de documentaire zijn de magische dieren uit de Harry Potter- en Fantastic Beasts-films te zien, meldt Radio Times. De documentaire heet Fantastic Beasts: A Natural History en bevat bekende fantasiedieren als de feniks, de hippogrief en de centaur, maar ook dieren die door Potter-schrijfster J.K. Rowling bedacht werden zoals de niffler en de erumpent.

Er wordt een connectie gelegd tussen de fantasiedieren en de bestaande dieren waarop ze geïnspireerd zijn. Presentatie van de documentaire is in handen van acteur en schrijver Stephen Fry. Hij sprak eerder al de audioversies van de Potter-boeken in.

Tentoonstelling in Londen

De BBC werkt voor de documentaire samen met Potter-producent Warner Bros. en het London Natural History Museum. Daar wordt binnenkort de tentoonstelling Fantastic Beasts: The Wonder Of Nature geopend. Ook die voorstelling draait om fantasiedieren en hun connectie met echte dieren.

"Ik zou niet blijer kunnen zijn om deel uit te maken van deze geweldige kans voor ons Dreuzels om de tovenaarswereld te laten zien dat onze fantastische beesten het kunnen opnemen tegen die van hen", zegt Stephen Fry tegen de BBC.

Harry Potter meets Pokémon Go: de moeite waard?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's