Deze gadget vertelt wanneer je moet poepen
DFree

Deze gadget vertelt wanneer je moet poepen

08-01-2020 16:36 Laatste update: 09-01-2020 09:08

De nieuwe DFree-sensor stuurt een melding naar je smartphone als het tijd is voor een grote boodschap. Het apparaatje is bedoeld voor mensen met darmproblemen.

De gadget wordt gemaakt door Triple W, dat vorig jaar een vergelijkbaar apparaat met dezelfde naam presenteerde. De DFree van dat jaar houdt met sensoren het urineniveau in de gaten, om op tijd alarm te slaan bij blaasproblemen. Die oude variant wordt voor 400 dollar (360 euro) verkocht.

Een nieuw prototype, met als codenaam B1, doet hetzelfde bij de darmen van een drager. Ultrasone golven zien de darmactiviteit, waarna er een notificatie naar een smartphone-app wordt verzonden als een toiletbezoek noodzakelijk is. 

Compacter

Het nieuwe model is op een aantal fronten beter dan die van vorig jaar. Het is inmiddels bijvoorbeeld één uniform apparaat, terwijl je vorig jaar nog een losse accu aan je riem moest hangen. Hierdoor valt het ook minder op dat je hem onder een trui draagt.

Hoewel het nieuwe apparaat al op gadgetbeurs CES is gepresenteerd, duurt het nog even tot hij werkelijk verkocht zal worden. Hij is volgens de makers op zijn vroegst pas ergens in 2021 klaar voor de verkoop.

Sony's eerste auto en een rollende Samsung-robot:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Is dit het vervoer van de toekomst?