Twitter laat je beperken wie op berichten mag reageren

Werknemers van Twitter in het hoofdkantoor in San Francisco.

Sociaal netwerk

Twitter laat je beperken wie op berichten mag reageren

08-01-2020 18:49 Laatste update: 21:04

Het wordt bij berichten op Twitter mogelijk om te beperken wie er op kan reageren. Je kunt het zelfs helemaal onmogelijk

Dat vertelde het sociale netwerk tijdens een presentatie op gadgetbeurs CES in Las Vegas, aldus The Verge.

Daarmee lijkt het sociale netwerk maatregelen te nemen tegen de grote hoeveelheid kwetsende en aanvallende reacties die sommige bezoekers moeten verduren.

Door een tweet als statement te markeren, kan niemand een reactie achterlaten. Druk je bij een tweet op het knopje 'group', dan mogen alleen de mensen die je noemt meepraten. Bij tweets met de optie 'global' werkt Twitter als vanouds en mag iedereen in discussie.

Twitter kijkt al langer hoe gebruikers ongewilde reacties kunnen vermijden. Gebruikers met een geverifieerd account kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen alleen meldingen te ontvangen over andere geverifieerde bezoekers.

De nieuwe inperkingen worden op het moment door Twitter onderzocht. In het eerste kwartaal van 2020 experimenteert het bedrijf met de functie, om te zien hoe hij bevalt. Later in het jaar wordt de optie voor alle gebruikers beschikbaar gesteld.

Nieuwe gesprekken

Het sociale netwerk sleutelt daarnaast aan een nieuwe manier om gesprekken weer te geven. Daarbij moeten alle reacties in een discussie op één scherm worden getoond, zodat je niet heen en weer hoeft te springen tussen tweets. Deze optie wordt de komende maanden uitgerold.

Het bedrijf herhaalde ook dat het mogelijk wordt om onderwerpen te volgen, een idee waar al langer over wordt gesproken.

CES 2020: Vliegende taxi, Avatar-auto en Segway-stoel

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's