© EditieNL

Tobias en Jade straks wereldberoemd door Netflixserie? 'We zijn er niet op voorbereid'

Jade Olieberg en Tobias Kersloot (Hoofdrollen Ares)

Ares

Tobias en Jade straks wereldberoemd door Netflixserie? 'We zijn er niet op voorbereid'

09-01-2020 12:43 Laatste update: 10-01-2020 09:27

Een aantal onbekende Nederlandse acteurs staat op het punt van internationaal doorbreken. De serie Ares verschijnt namelijk volgende week op Netflix en dat kan zomaar in één klap voor wereldwijde roem zorgen.

Vraag dat maar aan Frank Lammers, door zijn hoofdrol in Undercover is hij tot in Amerika bekend. ''Netflix geeft geen cijfers maar ik weet dat Undercover heel populair is in Florida," zegt hij tegen EditieNL. "Al die vrouwen daar zouden Tom (Waes red.) heel aantrekkelijk vinden. Ook in Zuid-Amerika zou het populair zijn, want ja: drugs."

Door de komst van internationale streamingsdiensten kan er over de hele wereld (al dan niet nagesynchroniseerd) naar Nederlandstalige series gekeken worden. En daar wordt al vanaf het begin van het productieproces rekening mee gehouden. "Ik zat laatst aan tafel bij Netflix om een nieuw idee te pitchen. Dan zit je met vijf mensen allemaal uit andere landen, met allemaal andere ideeën. Dat is natuurlijk goed voor de creativiteit", zegt Lammers.

EditieNL sprak vandaag met Frank Lammers

En dat brengt voor jonge acteurs veel kansen met zich mee. "Voor de jonge acteurs van Ares kan ik alleen maar zeggen: meters maken en aanpakken", zegt Lammers.

Voorbereid

Jade Olieberg en Tobias Kersloot spelen de hoofdrollen in Ares. Een doorbraak ligt voor hen op de loer. "Het is te gek en ik ben heel dankbaar dat de serie straks voor zo'n groot publiek te zien is", zegt Olieberg tegen EditieNL. "Ik vind wel dat je als jonge acteur erop voorbereid moet worden dat je nu ineens in meer landen bekend kan worden. Ik ben dan ook heel blij dat ik mediatraining krijg."

De serie Ares gaat over een geheim studentengenootschap in Amsterdam

Ook voor Kersloot zal het even wennen zijn als de serie een internationaal succes wordt. "Op zo'n groot bereik zijn wij nooit voorbereid geweest op de toneelschool."

Blokkeren

Toch hebben de acteurs daar bij het maken van de serie nooit bij stilgestaan. "Als ik dat zou doen zou ik totaal blokkeren", zegt Olieberg. "Je weet van te voren ook niet of het overal opgepikt gaat worden", gaat Kersloot verder. "Ik ben daarom ook niet anders in deze rol gestapt dan anders."

Of de serie internationaal aan gaat slaan weten de makers vanaf 17 januari, dan komt de serie online.

Bekijk hier de video: