© Samsung

Samsung-telefoon Galaxy XCover Pro heeft verwisselbare accu
Rugged

Samsung-telefoon Galaxy XCover Pro heeft verwisselbare accu

09-01-2020 11:31 Laatste update: 11:31

Samsung komt met een nieuwe stevige telefoon voor avontuurlijke gebruikers, met een verwisselbare batterij.

De Samsung Galaxy XCover Pro is met zijn Exynos 9611-chip een midrange-toestel. Dankzij de stevige behuizing moet de XCover Pro tegen een stootje kunnen. De opvallendste eigenschap is de verwisselbare batterij, een functie die nauwelijks nog wordt aangeboden op de telefoonmarkt.

Gebruikers kunnen de accu met een capaciteit van 4050 mAh verwisselen met een opgeladen exemplaar, bijvoorbeeld om tijdens een kampeertocht toch een opgeladen telefoon te hebben.

Stof- en waterdicht

Ondanks de wisselmogelijkheid heeft de telefoon toch een IP69-certificering voor stof- en waterdichtheid. Ook overleeft hij vallen van 1,5 meter hoogte dankzij de MILSTD 810G-certificering.

Het toestel is ondanks al die maatregelen niet erg groot of zwaar: 217 gram is vrij gangbaar. De Galaxy XCover Pro heeft een 1080p-scherm, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag, een 25 megapixelcamera en een 8 megapixel groothoeklens.

Eerst in Finland

Voorlopig verkoopt Samsung de telefoon echter alleen in Finland, voor 499 euro. Het is nog niet bekend wanneer de telefoon in Nederland op de markt komt. 

Land Rover-telefoon is ideaal voor avonturiers:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's