Startup heeft 45 miljoen euro binnen voor deelauto met zonnepanelen
Crowdfunding

Startup heeft 45 miljoen euro binnen voor deelauto met zonnepanelen

09-01-2020 13:47 Laatste update: 17:50

De Duitse auto-startup Sono Motors heeft met een crowdfundingactie al 45 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van de zonneauto Sion.

Het Duitse bedrijf Sono Motors, maker van de elektrische Sion-auto die is voorzien van zonnepanelen, heeft een flinke geldinjectie nodig. Maar de startup wil niet naar de pijpen dansen van ouderwetse geldschieters. De bouwers van de volledig elektrische Sion wilden in eerste instantie 50 miljoen ophalen in de maand december. Toen ze bleven steken op 30 miljoen werd de actie verlengd. Inmiddels is de teller omhoog geschoten naar 45 miljoen op moment van schrijven. Met nog ruim 11 dagen te gaan moet er nog 5 miljoen opgehaald worden. 

2022 op de markt

De Sion zou oorspronkelijk eind vorig jaar op de markt moeten komen, maar de jonge ondernemers moesten dat uitstellen tot 2022. Een auto bouwen is niet zo ingewikkeld, een autobedrijf starten bleek dat wel. De investeringen die daarvoor nodig zijn worden niet bij traditionele financiers opgehaald, maar bij de toekomstige rijders.

Met een pre-order krijg je ook punten die je recht geven op een percentage van de toekomstige winst. 64,07% van het bedrijf is op dit moment in handen van de mensen die het kapitaal hebben opgebracht. 

Elektrisch en deelbaar

Sono Motors vindt dat elke toekomstige auto elektrisch en deelbaar moet worden. De Sion kun je na aanschaf eenvoudig via je app inzetten als deelauto, waarbij de financiële verrekening en de verzekering allemaal vanzelf geregeld zijn. 

Eerste indruk: Sono Motors Sion

25.500 euro

Wil je meehelpen dan kun je dat doen door een auto te bestellen of de aanbetaling op je reeds bestelde auto te verhogen. Voor 25.500 euro heb je dan een volledig elektrische auto die ruim is en zelfs met trekhaak leverbaar. Bij het kamperen kun je hem inzetten als oversized powerbank met zonnecellen.

Wie 500 euro inlegt krijgt niet alleen een bijzondere auto, maar ook een aandeel in het jonge mobiliteitsbedrijf.  

Kijk ook: het vervoer van de toekomst

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's.