© Ikea

Ikea Snelkoppelknop begin februari naar Nederland
?

Ikea Snelkoppelknop begin februari naar Nederland

09-01-2020 13:49 Laatste update: 13:49

De knop waarmee met één druk de slimme lampen, rolgordijnen en speakers van Ikea aan te sturen zijn, is vanaf begin februari in Nederland verkrijgbaar.

Ikea's nieuwe Snelkoppelknop, Shortcut Button in het Engels, verscheen afgelopen week voor het eerst op de Nederlandse site van de woonwinkel, maar de knop is zowel in de winkel als online nog niet beschikbaar. Ikea Nederland laat nu aan Bright weten dat de knop naar verwachting rond 1 februari verkrijgbaar zal zijn.

Sfeerscène

Met de knop kan de gebruiker een sfeerscène in huis selecteren. Bij de aanschaf van de knop krijg je verschillende stickers die je erop kan plakken, zoals een kopje thee, een kamerlamp en een sticker met een maan. Elke knop kan maar één scene aansturen. Dat is wat weinig, maar één knop kost dan ook maar 7,99 euro.

Met één druk op de knop kan zowel de kleur en helderheid van de lampen worden aangepast, als de rolgordijnen worden bestuurd en een favoriete playlist uit de speaker rollen. Voorwaarde is wel dat alles van Ikea is en er een verbindingshub aan de router is verbonden. Instellen van de knop gaat via de Ikea Home Smart-app.

Eigen bedrijfstak voor smart home

Afgelopen jaar besloot Ikea het slimme huis-projectteam te promoveren tot eigen bedrijfstak, waardoor het een eigen plek in de winkel krijgt en meer ontwikkelingsgeld. Ikea heeft inmiddels al een slimme speaker met Sonos op de markt, slimme stekkerdozen, automatische rolgordijnen en verschillende type slimme lampen.

Kijk ook: hoe slim is Ikea's slimme slaapkamer?

Geen video missen? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.