© Bloomberg

Tesla-chauffeur beboet voor tanden flossen met 135 km/u
Roekeloos rijden

Tesla-chauffeur beboet voor tanden flossen met 135 km/u

09-01-2020 13:59 Laatste update: 16:13

Een Canadese Tesla-chauffeur wordt beschuldigd van roekeloos rijden omdat hij zijn tanden zat te flossen terwijl hij met 135 kilometer per uur op de AutoPilot-functie reed.

Tesla-gebruikers blijven de Autopilot-functie van hun wagen maar gebruiken als automatische piloot. De naam doet anders vermoeden, maar de functie is daar nadrukkelijk niet voor bedoeld; Autopilot is in zijn huidige vorm niets meer dan een geavanceerde cruise control met lane assist.

Ondanks een reeks aan alarmen laten gebruikers het stuur van hun auto toch los. In Canada werd een 58-jarige Tesla-chauffeur door de politie aangehouden toen hij met beide handen zijn gebit zat te flossen, achter het stuur met 135 kilometer per uur op de snelweg. Dat meldt de plaatselijke politie.

Misbruik komt vaker voor

De man wordt roekeloos rijden ten laste gelegd. Het gebeurt wel vaker dat Tesla-chauffeurs denken dat de wet voor hen niet geldt. Zo ging een Nederlandse Tesla-rijder vorig jaar nog in beroep toen hij een boete kreeg voor het gebruiken van zijn telefoon tijdens het rijden. De rechter ging niet mee met de redenering van de man, die zijn boete gewoon moest betalen.

In de VS werd in 2018 een gadget verboden waarmee de Autopilot werd gefopt. Een soort nephanden houden druk op het stuur, zodat de Autopilot denkt dat de bestuurder het stuur vasthoudt. De maker van het Autopilot-systeem zei jaren geleden al dat Tesla de techniek veel te breed inzet.

Kijk ook: het vervoer van de toekomst

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's