'Opvolger Galaxy Fold heet Bloom en lijkt op Motorola Razr'
Opvouwbare klaptelefoon

'Opvolger Galaxy Fold heet Bloom en lijkt op Motorola Razr'

10-01-2020 10:31 Laatste update: 11:30

De opvolger van de Samsung Galaxy Fold zou een klaptelefoon met een vouwbaar scherm worden met de naam Galaxy Bloom.

De naam Bloom was te zien in een besloten presentatie van Samsung-topman DJ Koh tijdens de techbeurs CES 2020, meldt het Zuid-Koreaanse Ajunews. De site heeft een onscherpe afbeelding van het woord 'Bloom', vergezeld door twee half opgevouwen telefoons.

De Galaxy Fold is een uitvouwbare tablet, maar de nieuwe opvouwbare telefoon van Samsung wordt een traditioneel ogende smartphone die als een klaptelefoon kan dichtvouwen. Eerder lekten al afbeeldingen uit van de nieuwe telefoon.

Motorola Razr

Het nieuwe toestel van Samsung lijkt daarmee op de al aangekondigde nieuwe Motorola Razr. Ook dat is een telefoon die in uitgeklapte vorm oogt en werkt als een normale smartphone. Dubbelgevouwen blijft een veel kleiner pakketje over.

Samsung zou dat pakketje vergelijken met een poederdoosje voor make-up. Het bedrijf zou de Galaxy Bloom dan ook vooral op vrouwen willen richten. De telefoon zou video's kunnen maken in 8K-resolutie, waarvoor een erg snelle mobiele chip nodig zou zijn.

Glazen scherm

Volgens de Koreaanse site zou het scherm van de Galaxy Bloom bedekt zijn met een ultradun laagje glas. Alle opvouwbare telefoons tot nu toe hebben plastic schermen, omdat glas niet buigbaar is. Plastic is echter weer veel vatbaarder voor krasjes, waardoor gebruikers erg voorzichtig moeten zijn met de nog dure vouwtelefoons.

Samsung houdt op 11 februari een groot evenement, waar zijn nieuwe opvouwbare telefoon vermoedelijk wordt gepresenteerd. Op dat event wordt ook de aankondiging van de opvolger van de Galaxy S10 verwacht.

Laptops krijgen opvouwbare schermen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's